dansk flagUK flagfransk flag
Trebons Kennel | Berger Blanc Suisse
Facebook YouTube Sidst opdateret 5 marts 2024
  HVEM ER VI     VORES MÅL     VORES KENNEL     AGENDA     HVALPEKULD     LINKS     GÆSTEBOG     NYHEDER  

Vi er en dansk/new zealandsk par med voksne børn som er flyttet hjemmefra, hvilket de sidste år har givet os muligheden for at hellige os næsten 100 % om vores store passion Den Hvide Schweiziske Hyrdehund (HSH).

Vi har haft denne race siden den blev officiel godkendt af FCI ( og dermed den Danske kennel klub (DKK)) i 2003. På det tidspunkt havde vi en af slagsen og boede i Frankrig. Rent tilfældig var vores nabo en af Frankrigs mest kendte exteriør dommere og han opfordrede os på det kraftigste til at tage vores dansk HSH med på udstilling. Det gjorde vi selvfølgelig, mest for sjov men til vores store forundring blev hun ikke blot bedste HSH men også blandt de bedste i hele hyrdehundegruppen (også kaldet gruppe 1 hunde)

Hvad sker der når man har succes ? Man fortsætter selvfølgelig og i løbet af et par udstillinger var vi fuldstændig besat af udstillingsdillen og i slutningen af 2003 fik vi vores første junior europamester indenfor racen. Vores hobby blev større og større i takt med antallet af hunde og de tilsvarende resultater. I 2008 fik vi vores første Verdensvinder (den fornemste titel for alle racehunde) og det blev naturlig at begynde på det næste skridt i udviklingen, nemlig at forsøge at avle HSH som vi mener de skal se ud og opføre sig.

Som sagt boede vi i Frankrig, der af hundefolk er kendt som ekstrem konkurrenceorienteret og med et ry for at skabe nogle af de bedste hunde indenfor enhver race. Denne holdning om at man bør bestræbe sig på at avle det bedst mulige og kun med absolutte top hunde har præget os og stadig gør det når vi udvælger de hunde vi mener er gode nok til avl. Denne koncept mener vi har været en succes, indtil dags dato har hunde med vort kennelmærke vundet ikke mindre end 184 championtitler i ikke mindre end 25 forskellige lande. Vores hunde er at finde i 27 forskellige lande verden over og ud over at være udstillingshunde kan man finde dem som terapihunde, redningshunde, blindehundeføre og sportshunde (spor, agility, dogdancing, ralley og lydighed).

I 2016 er vi så flyttet tilbage til Danmark (en udløsende årsag var Brexit, som gjorde det problematisk at forblive i spanien) og har bosat os i det idylliske Sønderjylland i en gammel landejendom med masser af plads til vores elleve hunde.

Elleve hunde er et stort hundehold efter danske målestok og bliver ofte forbundet med ordene "hundekennel" og "hvalpeproducent", måske sandt for nogle men ikke os, efter vores opfattelse er det ikke antallet af hunde som er afgørende for hundenes velfærd med mængden af den tid du giver dem og den plads du tilbyder hver enkelt.

Alle vore elleve hunde lever som danske familiehunde dvs de bor sammen med os, de sover i stuen og spiser i bryggerset, går lange ture (uden snor) på vores omkringliggende marker, føder deres hvalpe i vort soveværelse og vokser op i dertil indrettede gæsterum. Vores filosofi er helt enkel, hvis man skal avle hvalpe som senere i livet skal leve som harmoniske familiehunde, må de lige fra starten opvokse som sådan. Tryghed sikkerhed og tillidsfuldhed er nøgleord for sunde mentalt velfungerende hvalpe, dette kræver ikke blot en dygtig og veltilrettelagt socialisering af hvalpen men også en tryg og sikker mor, en af grundene til at vi aldrig udstationere vores avlstæver, nylige undersøgelser støtter også vores teori om at tæver skal have hvalpe og disse skal vokse op i omgivelser som tæven er vant til og tryg med for at sikre at hun giver dette videre til sine små.

At have velfungerende harmoniske familiehunde betyder også at vi ikke anvender bure eller boxe til vore hunde, de er kun isolerede fra os i forbindelse med løbetid / eller sygdom og de befinder sig kun i bur i forbindelse med transport / og eller i de få minutter vi på udstilling begge er i ringen med andre hunde.

Dette er en holdning vi forventer at kommende hvalpekøbere deler og lever efter.

Tidsmæssigt har vi meget at tilbyde vores hunde. Min mand arbejder med dem 100% og jeg har et flexibelt job som tillader mig at arbejde i de perioder vi ikke har hvalpe og tage fri i de 7/8 uger som er aktuelle, at have en stor flok hunde som lever sammen på "ulvemaner" betyder nemlig også i praksis at alle vores tæver er i løbetid på samme tid, hvilket igen betyder at vi kun har hvalpe to gange om året men til gengæld (hvis vi er heldige) har 2 og af og til 3 hold hvalpe på samtidig.

Etisk hundehold er vigtig for os ikke blot i teori men også i praksis, så vi har naturligvis både opdrætteruddannelsen i Frankrig og i Danmark, er medlem af racens specialklub og DKK og ligger langt over de krav som stilles der.

Det er utroligt svært at nå hele vejen rundt og beskrive sig selv og alle ens holdninger mht hundeavl, så vi vil hermed gerne opfordre alle som har interesse i HSH til at komme og besøge os og vore hunde, efter aftale. i mellemtiden har vi lavet en række videoer hvor man kan møde os og vore hunde i forskellige situationer.

Hvalpe socialisering

Socialisering af junior

Gåtur

Show

Læg især mærke til de individuelle beskrivelser af hver hund og hvor mange variationer som findes, blot i Danmark.

Trebons Kennels | Hvem er vi | Vores mål | Vores kennel | Agenda | hvalpekuld | Links | Gæstebog | Nyheder Kontakt os