dansk flagUK flagfransk flag
Trebons Kennel | Berger Blanc Suisse
Facebook YouTube Sidst opdateret 5 marts 2024
  HVEM ER VI     VORES MÅL     VORES KENNEL     AGENDA     HVALPEKULD     LINKS     GÆSTEBOG     NYHEDER  

Vort mål er og har altid været at skabe hunde og hvalpe som er de bedst mulig udstillings og familiehunde indenfor racen Hvid Schweizisk Hyrdehund.

Og hvad er så helt konkret den bedst mulige HSH? Hvordan ser den ud? Hvordan opfører den sig? Hvordan sikrer man at den er sund og rask?

Svaret på det og en lang række andre ligeså vigtige spørgsmål finder man i det dokument som for alle racehunde hedder STANDARDEN, dette er et dokument hvor hver enkelt hunderace er nøje beskrevet i ydre og indre og det er denne beskrivelse af den ideelle HSH vi anvender når vi planlægger hvalpekuld. Hver racestandard er udarbejdet af det FCI land som har ansvaret for racen, så i vores tilfælde Schweiz. Standarden er baseret på nøje studier af blodlinier/genetik og et historisk perspektiv af hvad racen oprindelig var avlet for og for at sikre en sund og mental stabil hund, det som i hundeverdenen kaldes "fit for function". I vores race som er i hyrdehundegruppen, betyder det groft sagt at en HSH skal være i stand til løbe mange timer hver dag.

Som opdrætter kender vi selvfølgelig standarden for HSH 100% (hvis vi ikke gjorde det ville vi være som lægen der ordinere behandling uden af kende sygdommen) og det er den nye hvalpekøbers garanti for at de med størst mulig sikkerhed får hvad de betaler for nemlig en HSH som passer til sin racebeskrivelse , hvis ikke ( ingen er fuldkomne ) træder vores salgsgaranti ind og yder kompensation i forhold til problemets størrelse.

Men det er imidlertid ikke nok at vi kender standarden, det samme må gælde kommende hvalpekøbere, vi forventer/forlanger at interesserede hvalpekøbere har læst og sat sig ind i HSH standard (vi er selvfølgelig mere end glade for at besvare alle spørgsmål vedrørende standarden og ingen er "dumme"). Alle hunderacer er nemlig forskellige og kun ved at gøre sit hjemmearbejde godt og grundigt har man en god mulighed for at vælge den rette race som passer til det liv man fører og at få den hund man ønsker og sidst men ikke mindst at man via standarden får et godt indblik i hvad som kræves for at netop en HSH kan udvikle sig til en harmonisk og vel afbalanceret hund man kan have glæde af de næste 12/14 år.

Hvordan sikrer vi os så at vore avlshunde er "det bedste af det bedste"? Det er selvfølgelig ikke nok at det er noget vi selv synes (enhver kan bedst lide sine egne børn) nej, der må der en neutral expert bedømmelse til for de tre vigtigste områder;

Sundhed: Alle vore hunde bliver undersøgt og fundet fri for hofte og albue dysplasi, de bliver testet for MDR1 og DM (to hyppige sygdomme for racen) og alle sundhedsundersøgelser er godkendt af FCI.

Mentalitet: Alle vore voksne hunde er blevet mentalbeskrevet af racens specialklub/DKK, men endnu mere interessant hver enkel hvalp bliver beskrevet af DKKs hvalpe ekspert, så vi sammen med hende kan finde den hvalp som mentalt passer bedst til hver enkel hvalpekøber.

Eksteriør: Alle vore avlshunde går til adskillige nationale og internationale udstillinger hvor de bliver bedømt af FCI uddannede dommere. Som udgangspunkt er alle vore avlshunde eksteriør champions før de anvendes i avl. En udstilling er ikke i første omgang en konkurrence om at vinde men om at få sin hund evalueret op mod racens standard for at se hvor tæt den kommer på idealet.

At have sin teori i orden er selvfølgelig ikke nødvendigvis ensbetydende med succes, praktisk erfaring tæller også ikke mindst indenfor et håndværk som hundeavl. Det berømte engelske udtryk "nose for a dog" er ikke taget ud af luften så en god portion intuition er også vigtig som hundeavler.

Vores kombination af erfaring, viden og fremragende resultater mener vi er din sikkerhed for en første klasses Hvid Schweizisk Hyrdehundehvalp

Link til DKK beskrivelse af racen: Hvid Schweizisk Hyrdehund PDF Dokument

Den ideelle HSH, som vi ser den.

Trebons Kennels | Hvem er vi | Vores mål | Vores kennel | Agenda | hvalpekuld | Links | Gæstebog | Nyheder Kontakt os